Een gebouw heeft steeds weer onderhoud nodig. De weersinvloeden zorgen er bijvoorbeeld voor dat verflagen worden aangetast. Maar kleuren vervagen ook door blootstelling aan zonlicht en vocht. Om te voorkomen dat het pand er vervallen uit gaat zien, wordt er vaak periodiek een schilderbeurt gegeven. Maar dit is niet de enige oplossing. Schilderen met folie, oftewel het wrappen van de kozijnen, is een ideale oplossing. En dit geldt niet alleen voor kozijnen die een schilderbeurt nodig hebben. Als een pand verouderd is, kan het worden gerestyled door het pand te wrappen.

Kozijnen schilderen

Zoals gezegd heeft het weer veel invloed op het uiterlijk van een pand. Naarmate de tijd verstrijkt worden de kleuren steeds valer. Naast kozijnen, ramen en deuren van hout, wordt er ook vaak aluminium of kunststof toegepast. Deze materialen maken de kozijnen duurzaam, omdat ze niet steeds geschilderd hoeven te worden om slijtage tegen te gaan. Echter verschiet de kleur vaak door blootstelling aan zonlicht en regen. Om het pand netjes te houden kunnen de kozijnen, ramen en deuren worden geschilderd. Maar kunststof en aluminium kozijnen kunnen eenvoudiger worden gewrapt.

Wrappen van kozijnen

Het wrappen van kunststof en aluminium kozijnen is de ideale oplossing om verschillende redenen. Er kan voor uv-bestendige folie worden gekozen, zodat de kleur langer mooi blijft dan wanneer er verf wordt toegepast. Bovendien is het aanbrengen van folie een relatief snelle handeling. Eerst schoonmaken/ontvetten, dan plakken en overbodig materiaal wegsnijden. Schilderen is in de meeste gevallen veel meer arbeidsintensief omdat er meer (voor) behandelingen nodig zijn. Ander voordeel van het wrappen is dat er een enorme keuze is uit kleuren en texturen. Niet alleen ogen de kozijnen, ramen en deuren weer netjes, er kan ook een nieuwe stijl van het pand worden gerealiseerd.

Restylen van bestaand pand

Een (bedrijfs-)pand wat al een langere periode meegaat, is vaak prima geschikt om nog jaren mee te gaan. Technisch kunnen de meeste gebouwen decennialang mee. Maar als gebruiker wil je soms een nieuwere uitstraling. Dit kan zijn omdat het uiterlijk een verouderde indruk geeft. Maar het kan ook zijn dat het pand niet meer aansluit bij de huisstijl van de onderneming. Een nieuw pand bouwen kost veel tijd en geld. Bovendien duurt de hele organisatie ervan, vaak meerdere jaren. En zelfs al heb je de middelen daarvoor beschikbaar, het restylen van een bestaand pand vraagt veel minder energie en financiële middelen. Want niet alleen kozijnen, ramen en deuren kunnen worden gewrapt. Ook complete gevels en wandbeplating kunnen van een folie worden voorzien, zodat het pand weer compleet nieuw lijkt.

De periodieke schilderbeurt van het pand kost steeds veel geld en moeite. Door o.a. kozijnen te wrappen, is dit minder vaak nodig en het kost minder tijd. Bovendien is een pand volledig te restylen door te wrappen. Binnen een korte tijd oogt het pand weer als nieuw, zonder dat er een tijd- en geld-rovende nieuwbouw nodig is. Meer weten? Neem contact met ons op.