Een gebouw dat al enige jaren oud is, kan vaak nog wel even mee. Maar als eigenaar overweeg je soms weleens om te verhuizen of te verbouwen. Want het uiterlijk van het pand raakt gedateerd en je wilt weleens wat nieuws. In plaats van een ingrijpende verbouwing, of zelfs te verhuizen, is het ook mogelijk om het pand te wrappen. Hoe dit werkt en wat het u oplevert, leest u in dit artikel.

Wat is wrappen

Wrappen is de gangbare naam voor het aanbrengen van folie op een oppervlakte. De meest gebruikelijke reden is het veranderen van de kleur zonder te hoeven spuiten. Wrapfolie heeft als voordeel dat het in vrijwel iedere kleur is te krijgen. Ook kunnen er allerlei texturen worden gekozen. Bepaalde folies zijn bovendien beter beschermd tegen weersinvloeden. De folie hoeft bovendien niet perse een egale kleur te hebben. Er kan bijvoorbeeld ook een logo en of tekst op het folie worden afgedrukt. Komt er later een krasje, dan hoeft slechts een klein deel van het geheel opnieuw te worden beplakt. Wrappen van (bedrijfs-) auto’s is één van de meest bekende toepassingen. Ander voorbeeld is het wrappen van boten, maar ook van gebouwen.

Wrappen van gebouwen

Met name bedrijfspanden zijn vaak opgebouwd met panelen die door de jaren heen van kleur verschieten. Daarnaast hebben de kozijnen na een aantal jaar ook een likje verf nodig. Om een wand van panelen of damwand van een nieuwe kleur te voorzien kan een spuiter worden ingehuurd. Maar dit is een arbeidsintensief karwei wat bovendien veel stof geeft bij het schuren van de wanden. Door wrap te gebruiken is schoonmaken voldoende. De grote oppervlakten van wanden worden binnen no-time van een andere kleur voorzien. De keuze aan kleur en zelfs textuur is bijna grenzeloos. Naast grote oppervlakten kunnen ook kozijnen en spanten van een andere kleur worden voorzien.

Voorbeeldproject

Een mooi voorbeeld is het project bij onze klant Eleonora in Barneveld. Wij hebben het gehele pand binnen veertien dagen voorzien van een andere kleur. Waar het pand eerst een matgroen kleur had, is het nu antraciet metallic. De pilaren aan de voorzijde zijn voorzien van wrapfolie met een ‘hout look’. De restyling heeft door het wrappen maar een korte tijd geduurd en er is geen overlast van stof, geuren of droogtijd geweest voor de klant.

Wilt u ook uw pand restylen, maar zit u niet op maandenlang schilderwerk te wachten? Rvmreclame kan daarom deze zorg van u overnemen door het pand te wrappen in iedere gewenste kleur. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en een vrijblijvende offerte.