Ieder gebouw heeft een bepaalde functie, welke je globaal kunt indelen in wonen of werken. De functie van een gebouw wordt onder andere duidelijk gemaakt door de uitstraling die het heeft. Architecten en interieur designers zijn daar dagelijks druk mee, om een goede sfeer te creëren die past bij de beoogde functie. Daarbij wordt gebruik gemaakt van kleur, vormen en texturen. De beperking is vaak de keuze die er is op het gebied van verf en behang. Maar er is nu nog een keuze als het gaat om het aankleden van een interieur: interieur wrapping.

Wat is interieur wrapping

Interieur wrapping is het aankleden van een ruimte door oppervlakken te voorzien van een folie. Omdat deze folie in de meest uiteenlopende kleuren en texturen is te krijgen, zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Rvmreclame is al jarenlang gespecialiseerd in het wrappen van o.a. bedrijfspanden, kozijnen, maar ook (binnen) wanden. Nu beschikken we over een assortiment folie die we op vrijwel iedere ondergrond kunnen toepassen. Enkele voorbeelden zijn het wrappen van een badkamer, (direct op de bestaande tegels) en het wrappen van een nieuwe winkelinrichting. Interieur wrapping is dus het aanbrengen van een (gekleurd) folie omdat daarmee het design of uitstraling naar klantwens te maken.

Soorten folie

Er zijn allerlei soorten folie leverbaar, want iedere ruimte vraagt om een ander design. Dit heeft te maken met de smaak van de opdrachtgever, maar ook met het doel van de ruimte. Het uiterlijk van de folie is namelijk bepalend voor de uitstraling van de kamer, entree, kantoor of wat voor ruimte dan ook. Wij leveren folie met de volgende structuren:

 • Houtstructuren
 • Effen reliëf structuren
 • Perliet structuren
 • Metaal structuren
 • Marmer structuren
 • Leder structuren
 • Geweven structuren
 • Kledingstof structuren
 • Luxe structuren
 • Outdoor wrap

Bovendien worden deze structuren geleverd in verschillende kleuren. Daarom is er voor ieder design een geschikt folie leverbaar.

Toepassingen nieuwbouw

Deze wrapmethode voor interieurs kent enorm veel toepassingen. Een steeds meer voorkomende trend, is dat winkelinrichtingen in het wit worden geleverd. Vervolgens brengen wij door middel van folie, het design aan. Dit geldt ook steeds vaker voor bedrijfspandinrichtingen of zelfs keukens. Hoewel we het hebben over interieur wrapping, hebben we ook folie wat geschikt is voor buiten toepassingen. Zo hebben we al (delen) van bedrijfspanden voorzien van een unieke print. Bijvoorbeeld door een entree eruit te laten springen met een contrasterende kleur.

Restylen

Naast nieuwbouw projecten is interieur wrapping ook erg geschikt voor renovatie of restyling. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan de aankoop van een bestaand huis. Vaak zijn de keuken en badkamer niet helemaal naar je eigen smaak gemaakt. Door middel van wrappen kunnen wij zowel keukenkastjes en aanrechtbladen, maar ook tegels en badmeubels in de gewenste kleur wrappen. Ideaal wanneer je niet veel tijd hebt om over te verhuizen. Het kost namelijk veel meer tijd om tegels uit de wc te hakken, dan een folie erover heen te plakken. Ook zien wij steeds vaker dat interieurs van bedrijfspanden worden aangepakt. Door interieur wrapping toe te passen heeft een gedateerde inrichting opeens een moderne uitstraling. Zonder dat een ruimte een paar weken gesloten wordt voor renovatie.

Voordelen van interieur wrapping

Daarmee hebben we eigenlijk al één van de grootste voordelen van interieur wrapping benoemd. Hierbij een overzicht van de voornaamste voordelen:

 1. Wrappen neemt weinig tijd in beslag, geen dagenlange verbouwingen meer. Restylen van bijvoorbeeld een hotelkamer, kan plaatsvinden en dezelfde nacht weer verhuurd kan worden;
 2. Alle folie uit onze catalogus wordt snel geleverd dus we kunnen snel aan de slag;
 3. U heeft veel keuze vrijheid omdat er zoveel soorten folie leverbaar zijn;
 4. De meeste folie is krasbestendig en dus ook geschikt voor aanrechtbladen, dorpels en andere slijtgevoelige oppervlakken;
 5. De gewrapte oppervlakken zijn afwasbaar zodat ook ruimte met meer kans op vuil, eenvoudig schoon te houden zijn;
 6. Het aanbrengen van folie is vrijwel stofvrij dus na onze werkzaamheden hoeft er geen grote schoonmaak plaats te vinden;
 7. Wrappen van uw bedrijfsruimten kan tussen of zelfs tijdens uw werkzaamheden plaatsvinden.

Gaat u binnenkort nieuwbouwen, verhuizen of renoveren? Vraag onze catalogus op of maak een afspraak met één van onze mensen over de mogelijkheden van interieur wrapping. Het biedt u zoveel meer vrijheid en u beperkt de overlast tijdens uw project.